open
Choose your language

Biološki lijekovi za liječenje psorijaze

Biološki lijekovi za liječenje psorijaze

Biološki lijekovi otkriće su u liječenju psorijaze koje vraća nadu oboljelima. Biološke terapije mijenjaju imunosne reakcije tijela.

Biološki lijekovi primjenjuju se putem potkožne injekcije ili intravenske infuzije. Bolesnici koji najviše trebaju biološke lijekove oni su koji boluju od umjerenog ili teškog oblika plak psorijaze, a koji nisu imali dobre rezultate od tradicionalne topikalne i sustave terapije.
Bolesnicima koji primaju biološku terapiju simptomi se brzo poboljšavaju, uključujući nestanak psorijaze na koži, a bez primjene masti ili liječenja u bolničkom okruženju. Učinci terapije biološkim lijekovima znače bolju kvalitetu života: bolesnici mogu biti profesionalno i društveno aktivni i ne moraju se osjećati neugodno zbog svoje bolesti.

CRO-MedEd-PSO-WEB-10-3.01.2023, EM-119920

Izjava o ograničenju medicinske odgovornosti

Sadržaj ovih internetskih stranica namijenjen je u svrhu informiranja i educiranja. Za personalizirani medicinski savjet obratite se svom liječniku. Uvijek zatražite savjet liječnika u svezi s bilo kojim pitanjem o zdravstvenom stanju.

Prije upotrebe bilo kojeg lijeka pa i onih koji se izdaju bez recepta kao i dodataka prehrani, pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika. Ako primijetite bilo koju nuspojavu, potrebno je obavijestiti liječnika ili ljekarnika. To uključuje i svaku moguću nuspojavu koja nije navedena u uputi o lijeku. Nuspojave možete prjaviti izravno putem nacionalnog sustava za prijavu nuspojava: Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), Internetska stranica: www.halmed.hr ili potražite HALMED aplikaciju putem Google Play ili Apple App Store traovine. Prijavljivanjem nuspojava možete pridonijeti u procjeni sigurnosti lijekova.

POVEZANI SADRŽAJ

Kako funkcioniraju biološki lijekovi?
Tradicionalni kućni pripravci za psorijazu
Konvencionalna sustavna terapija